Om Dale Garn

Ledende produsent av garn og strikkeplagg

Kvalitet fra garn til design

Tekstilproduksjon siden 1879

Dale Garn er din garanti for kvalitet og faglig kompetanse.

Vi kan garn og fiber og kan vise til en stolt tekstil- og industrihistorie helt tilbake til 1879. Helt siden den gangen har Dale Garn vært en ledende leverandør av garn og design til håndstrikk.

I 2014 overtok House of Yarn Dale Garn, og det er med stolthet vi bringer den norske garn- og strikketradisjonen videre.

Mote og tradisjon

Dale Garn er et sterkt varemerke som garanterer solid kunnskap og kompetanse innen alt fra norske mønstertradisjoner til moderne og urban mote du kan lage selv.

Nå som før har vi fokus på kvalitet i alle ledd fra garn til design og produktutvikling, og vi jobber med de beste designerne. Fra Dale Garn får du oppskrifter på de søteste babyplaggene, trendy moteplagg og tradisjonsrike skigensere til store og små.

Produksjon av garn hos Dale Garn

Garn for den kresne

Opprinnelig ble ullgarn fra norsk sau produsert på Dale, men med nye garntrender og muligheter startet Dale tidlig å importere forskjellige typer tekstilfiber fra mange kanter av verden. I tillegg et stort utvalg strikkegarn av mykere og finere ullkvaliteter og merinoull fra Uruguay, New Zealand og Australia.

I dag har Dale Garn et bredt sortiment av både klassisk, rundspunnet ullgarn og flotte bomull- og ull-bomullkvaliteter, samt eksklusive garn i silke, kid mohair og alpakkafiber.

Strikkeglede til folket

Nå ønsker vi å inspirere deg – både med design, fantastiske farger og garnkvaliteter du kan stole på. Vi har stor respekt for alle timene du bruker på å trylle fram vakre plagg med pinner og garn. Da er kun det beste godt nok for hele strikkefolket som har kjærlighet til godt håndverk og gleden av å strikke.

Velkommen inn i vår verden av garn, farger og kreativitet!

Her finner du Dale Garn i faghandel og nettbutikker i Norge og utlandet

Kontakt oss

Navn*

E-post*

Emne

Melding

Felter markert med * er obligatoriske.

Dale Garn – Industrivegen 1, 4344 Bryne, Norge

© 2015 House of Yarn

images images

NYHET!

Dale Garn satser på et GOTS-sertifisert økologisk og etisk garnkonsept

Bli kjent med garnet og hva sertifiseringen betyr for deg, miljøet og dyra som gir oss ull.

Etisk forbruk og dyrevelferd. Dale Pure ECO er et garnkonsept for deg som vil ha glede og nytte av ullas opprinnelige egenskaper. Og for deg som er opptatt av helse, dyrevelferd og miljø.

Sertifisering

Pure ECO Wool, Pure ECO Baby Wool og Pure ECO Fur er økologiske garn sertifisert av ICEA* – Italian Institute of Ethical and Environmental Certification – som er i samsvar med GOTS** – Global Organic Textile Standards.

GOTS-sertifisering er din garanti for at:

  • Ulla kommer fra økologiske sauefarmer som holder de strengeste kriteriene for etisk dyrehold som ivaretar dyrenes helse og velferd.
  • Fargestoffene er valgt ut fra de strengeste økologiske standarder, noe som reduserer risikoen for allergier, sykdom og skade på miljøet.

* ICEA – Italian Institute of Ethical and Environmental Certification. Les mer om ICEA her: www.icea.info

** GOTS – Global Organic Textile Standards. Lese mer om GOTS her: www.global-standard.org