DG15-01 Peace-genser3841 Beige melert
GARNKVALITETER

Baby Ull

STØRRELSER

S-XXL

PINNEFORSLAG

Liten og stor rundp nr 2 og 2,5
Strømpep nr 2,5

STRIKKEFASTHET

32 m glattstrikk og mønster i bredden og 38 omganger i høyden = 10 x 10 cm

TEKNIKK

Strikk

DESIGNER

Randi Sunde

 

Dale Garn feirer 10-års-jubileum for Peace!

Nå er ventetiden over! Endelig lanserer Dale Garn oppskriften for håndstrikk.

Utrolig nok er det hele 10 år siden Peace-genseren første gang ble lansert som ferdigstrikk. I flere år har vi hatt et enormt påtrykk fra entusiastiske strikkere; denne genseren ville de strikke selv. Peace-genseren har til og med en hemmelig Facebook-gruppe: Vi som ønsker oppskrift på genseren Peace fra Dale.

Det hele startet med Vinter-OL i Torino i Italia i 2006. Temaet for lekene var «Peace & Harmony». Det trigget designeren Randi Sunde som utviklet et helt nydelig og ekstremt gjennomarbeidet konsept. Peace var en av flere genserne som ble lansert før OL. Den ble straks en suksess og blant bestselgerne lenge etterpå, forteller Randi og legger til:

– Jeg elsker de flotte, geometriske ornamentene vi har så mange av både i norske og beslektede tradisjonsmønster verden over. Derfor var utrolig herlig å arbeide med Peace-designet!

Designelementene
Peace skulle ha tydelige røtter i norske mønstertradisjoner, med nøye tilpassede ornamenter der åttebladrosa – og da spesielt den hjerteformede – er hovedelementet. Genseren ble et mesterstykke, og et uttrykk for høy designfaglig kompetanse.

I tillegg til mange vakkert utførte detaljer har Randi også designet båndene med nydelig broderte blomsterranker. Og hjerterosens motiv er med hele veien. Resultatet ble et eksklusivt, tidsriktig og feminint design som har blitt en staselig klassiker. Like flott nå som for ti år siden!

Peace-genseren er en videreføring av en lang og stolt norsk designtradisjon i garn og ornamentikk. Nå får du del i denne skatten, og vi håper at du får mange fine timer med strikkepinnene. Når du til slutt er ferdig og kan ta i bruk dette praktstykket av en genser, har du all mulig grunn til å være stolt over deg selv. Peace-genseren er også ditt mesterstykke!