DG19-03 Sonjagenseren302 Lys gråbrun melert
GARNKVALITETER

Alpakka Magic

STØRRELSER

S-L

PINNEFORSLAG

Stor og liten rundp og strømpep nr 8 og 9

STRIKKEFASTHET

15 m glattstrikk og mønster på p nr 9 = 10 cm
24 omganger glattstrikk på p nr 9 = 10 cm

TEKNIKK

Strikk

REDESIGN

Ane Kydland Thomassen

SONJA HENIE

Diva – Filmstjerne – Ikon

På slutten av 2018 ble det ny blest rundt vår store kunstløp-diva; Sonja Henie. Vi kom til å tenke på et sitat hentet fra et intervju hun gjorde med Aftenposten i 1958: «Jeg er kjent over hele Amerika for mine lusekofter». Nysgjerrigheten tok oss, vi googlet og fant; et skikkelig gammelt, vinterbilde av en svært ung Sonja i en tykk ullgenser.
Så kult, syntes vi – og gikk i gang med å re­konstruere mønsteret så godt det lot seg gjøre – den dårlige bildekvaliteten tatt i betraktning. Sonja Henie er født i 1912, og vi tipper hun er rundt 10–12 år på bildet. Bildet skal angivelig ha stått i Norsk Ukeblad en gang i tiden, men det har ikke lyktes oss å få tak i originalbildet.

Uansett – her får du oppskriften på den fine SONJA-genseren i et supermykt garn i alpakka-blend.


Isdronningen

Sonja Henie (1912-1969) var en norsk kunstløper, OL-vinner, filmskuespiller og kunstmesén. Hun vant gull i tre OL. Hun vant også ti verdensmesterskap og seks europamesterskap på rad (1927–1936 og 1931–1936). På høyden av sin karriere var hun Hollywoods best betalte filmstjerne.

I 1986 ble det avduket en statue av henne, utført av Per Ung, ved Frogner Stadion i Oslo.

Sonja Henie og hennes ektefelle, Niels Onstad, gav store deler av sin kunstsamling til Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden i Bærum.
Kilde: WIKIPEDIA